Ceforan, capsule - Prospect - Farmateo.ro
Newsletter
Completeaza aici adresa ta de e-mail. De la noi vei primi doar oferte si noutati, nu vom folosi adresa ta in alte scopuri.

Livrare

Titluri
Continut prospecte

Prospecte medidamente

Urmareste-ne pe:Dictionar prospecte medicamente » Ceforan, capsule
Dictionar prospecte medicamente

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 


Alege mod cautare:
Titluri Continut prospecte

Prospect - Ceforan, capsule


Forma de prezentare
Capsule 500 mg; ct. 1 sau 100 blist. 10 Capsule


Indicatii
Infectii ale tractului respirator superior si inferior, ale tractului urinar, ale pielii si tesuturilor moi, infectii osteo-articulare produse de microorganisme sensibile.


Dozare si mod de administrare
Oral. Copii cu functie renala normala: 25-50 mg/kg/zi, max. 100 mg/kg/ zi, in doza unica sau fractionata in doua doze egale. Adulti si adolescenti cu functie renala normala: 1-2 g/zi in doza unica sau fractionate in doua adm. egale. In caz de infectii severe doza poate fi crescuta sau chiar dublata. In IR dozele si intervalul dintre adm. se adapteaza in functie de clearance-ul la creatinina. Tratamentul trebuie administrat minim 7-10 zile sau inca 2-3 zile dupa regresia simptomelor acute.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la cefalosporine.


Atentionari
Precautie in cazul pacientilor cu antecedente de alergie la peniciline, la pacientii cu IR grava, la persoane cu antecedente de alergie severa sau astm. Se recomanda verificarea frecventa a valorilor hemoleucogramei, precum si efectuarea in mod regulat de teste functionale renale si hepatice. In cazul prezentei de diaree severa si persistenta trebuie suspectata colita pseudomembranoasa. Pot aparea suprainfectii cu fungi, ca si simptome ale deficitului de vitamina K sau ale deficitului de vitamina B. Pacientii cu afectare gastrointestinala severa nu trebuie tratati cu cefadroxil. Atentie in cazul asocierii cu: antibiotice/chimioterapice bacteriostatice, probenecid, aminoglicozide, polimixina B, colistin, doze mari de diuretice de ansa, anticoagulante, inhibitori ai agregarii plachetare. Este posibila falsa pozitivare a rezultatelor testului Coombs si la determinarea glucozuriei. Prudenta in timpul sarcinii si in perioada de alaptare.


Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, diaree, durere abdominala), simptome dermatologice (prurit, exantem alergic sau eritem, urticarie, febra medicamentoasa, dureri articulare sau, rar, angioedem), glosita, vertij, nervozitate, somnolenta, reactie alergica imediata, sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, modificari hematologice (eozinofilia, trombocitopenia, leucopenia si neutropenia), cresterea transaminazelor serice.
Cauta Ceforan, capsule in produse.

Sugestii: Diamel capsule Tasigna capsule Tramacalm capsule Tenstaten capsule Tacrin capsule Sotilen 20 capsule Medoclor 250 capsule Mexitil capsule Supral capsule Danol 100 capsule Sindronat r 400 mg capsule 400 mg Ceclodyne capsule capsule maca Tralgit capsule Tetraciclina capsule